Cheerleading!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Håbo Hurricanes
Cheerleading
Träningslag

I våra träningslag tar vi emot barn från 7år och uppåt. Våra träningar bygger på glädje och inspiration och på ett  lekfullt sätt tränar vi in grunderna och rörelsemönster i Cheerleading. Vi varvar träningarna med gymnastik, bygg, dans och hopp. Vi tränar på teknik med hjälp av olika stationer och redskap, vi tränar på timing för att kunna göra övningarna likdant och samtidigt. Inom gymnastiken tränar vi på kullerbyttor, hjulningar, handstående, rodnat och bryggor. Inom bygg tränar vi på enklare bygg som t.ex markbygg, knä-prep och knä-lib. Vi tränar även på dans och hopp.

 

Cheerleading är en lagsport där alla behövs oavsett tidigare erfarenheter.
Om du vill kan du med ditt lag delta på våra egna uppvisningar. 

 

Cheerleading för barn upp till 12 år sker under lekfulla former. Fokus ligger på att röra på sig, lära sig cheerleadingens grundmoment och ha roligt.

Cheerleadinglag för barn kan ställa upp på tyckartävlingar – det är små, lokala tävlingar där ingen ranking sker. Fokus ligger på att stärka utövarnas självkänsla och självförtroende genom att öva på att visa upp inför publik och få positiva och uppmuntrande kommentarer från tyckare.